Agile in Sales

Steeds meer organisaties stappen over op Agile werken. Is Agile ook toepasbaar in Sales en hoe werkt dat dan? Binnen IT en Marketing afdelingen is het snel toepasbaar en brengt Agile werken zeker veel voordelen met zich mee. We zien in toenemende mate dat ook de salesteams aan het stoeien zijn hoe zij ook kunnen profiteren van deze werkwijze.

Ben je ook aan het kijken hoe dit voor jouw salesteam werkt, volg dan deze blog van Willemijn van Lier : https://agilescrumgroup.nl/scrum-in-sales/:

Agile en Scrum in sales

Het gebruik van Agile en Scrum in sales blijkt zeer geschikt te zijn voor de aanpak van leads en projecten. In deze blog lees je hoe Scrum kan bijdragen bij sales met 4 concrete toepassingen: 1) Sales versnellen met Scrum 2) Scrumproject op een salesafdeling 3) Sales in het Development Team 4) Sales als Product Owner.

Waarom Scrum in sales?

Omdat projecten en leads bij sales vaak complex of onvoorspelbaar zijn en veel samenwerking vereisen, zowel intern tussen de afdelingen als extern met klanten en potentiele klanten. Veranderingen bij klanten en bij concurrenten gaan steeds sneller en middels Scrum bij sales is het team in staat om:

• Het salesproces continu te verbeteren.
• Transparantie, en voorspelbaarheid van het salesproces.
• Samenwerking met klanten aan te gaan.
• Meer plezier op het werk.

Door het gebruik van Scrum is er in een vroeg stadium inzicht in de oorzaken en effecten van het salesproces. Met vastgestelde predictieve indicatoren (metrics) kan het salesteam de uiteindelijke resultaten beter voorspellen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*